Welke papiersoort moet ik kiezen?

Bij DrukwerkMAX geloven we in eenvoud. Met een aantal standaard papiersoorten in huis kunnen we creatief aan de slag met de verschillende toepassingen.

Grammage
Zo hebben we diverse grammages. Papiergrammage duidt op de dikte van het papier. Het gewicht per vierkante meter wordt uitgedrukt in gewicht. Hoe hoger het aantal grams, des te dikker (en zwaarder) het papier. Stevig papier (zoals 285 of 300 grams) heeft een luxere uitstraling en voelt degelijker aan.

Wil je flyers of folders verspreiden als aankondiging van een evenement? Kies dan voor lichtgewicht papier, dat is makkelijk uit te delen. Ga je de flyer juist gebruiken als kortingsvoucher? Of verkoop je bijvoorbeeld designmeubelen of horloges? Kies dan voor stevig papier of karton.

Gestreken/ongestreken papier
Een andere belangrijke variant is gestreken of ongestreken papier. Gestreken papier heeft een dichtere en gladdere structuur (gesatineerd MC papier). Vanwege de goede kwaliteit en verwerkbaarheid wordt deze papiersoort het meest gebruikt. Ongestreken papier voelt ruwer aan en heeft een open structuur. Dit geeft een natuurlijke uitstraling en wordt bijvoorbeeld bij placemats gebruikt.

Voor nog meer luxe en gebruikersgemak hebben we ook eenzijdig gestreken sulfaatkarton. Hierbij wordt op de gestreken kant een print gedrukt, de ongestreken kant is geschikt om met pen of potlood te beschrijven. Ideaal voor ansichtkaarten.

Nieuwsgierig hoe de papiersoorten eruit zien en aanvoelen? Vraag dan gratis een monsterboek aan.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.
Mogelijk gemaakt door Zendesk