Ik kan gebruik maken van een aangepast btw-tarief (9% / 0%). Hoe gaat dit in zijn werk?

Er zijn een aantal uitzonderingen waardoor er op bepaalde drukwerk producten minder of geen BTW betaald hoeft te worden. Het 9% BTW-tarief geldt voor boeken, dagbladen, weekbladen, tijdschriften en voor periodieke uitgaven die minstens driemaal per jaar verschijnen.

Brochures vallen onder het 9% tarief als ze:
- minimaal 32 pagina's bevatten;
- een cover hebben;
- aaneengehecht zijn.

Maar ook andere periodieken zoals: gidsen van woningbureaus, kwartaalverslagen van bedrijven, oude exemplaren van tijdschriften en personeels- en verenigingsbladen.

Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.

Het kan ook voorkomen dat je organisatie onder bepaalde voorwaarden is vrijgesteld van btw. Dat geldt bijvoorbeeld wanneer een drukkerij (in dit geval: DrukwerkMAX) ledenbladen aan een werknemersorganisatie levert. Meer informatie is te vinden op deze pagina van de Belastingdienst.

De wijziging wordt altijd achteraf aangebracht, omdat DrukwerkMAX moet controleren of het aangepaste btw-tarief inderdaad van toepassing is. Vervolgens ontvang je een creditfactuur (met 21% btw) en een nieuwe debetfactuur met het btw-tarief dat van toepassing is.

Denk je dat je in aanmerking komt voor een 9% BTW-regeling of voor vrijstelling, maar weet je het niet zeker? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag. 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.
Mogelijk gemaakt door Zendesk